Forum logo

Lotgenotengroepen

Schrijf je in

Forum logo

Forum naasten

Bezoek het forum

Mail logo

Bereik Stop it Now! ook via mail. Stuur een bericht naar vragen@stopitnow.be en wij helpen je graag verder.

Lotgenoten
contact

Waarom?

Als naaste van iemand die seksuele gevoelens ervaart of gedrag stelt ten aanzien van minderjarigen, kan je je soms alleen of onbegrepen voelen. Weet dat je niet de enige bent en je er niet alleen voorstaat. Er kunnen veel vragen door je hoofd spoken en misschien heb je veel onuitgesproken gevoelens.

Het kan helpend zijn om erover te praten met mensen die hetzelfde doormaken. Daarom heeft Stop it Now! twee initiatieven uitgewerkt voor naasten om met elkaar in contact te kunnen komen. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Lotgenotengroepen

Via lotgenotengroepen wil Stop it Now! personen die iemand kennen of iemand graag zien met pedofiele gevoelens of andere gevoelens en gedrag naar minderjarigen toe een plaats geven om hun gedachten, gevoelens, ervaringen, en bezorgdheden te delen met anderen die hetzelfde meemaken. Het is de bedoeling om een omgeving te creëren waar veiligheid en openheid erg belangrijk zijn. Bovendien is het meermaals aangetoond dat lotgenotencontact helend kan werken. 

Meer info
Soms kan ik nog overdonderd zijn, me triestig en machteloos voelen. […] Eén iemand uit m’n omgeving is op de hoogte, maar het blijft moeilijk om erover te praten door reacties in de media.
Het is me pijnlijk duidelijk geworden dat je als 'partner van' sterk in je schoenen moet staan.
Gelukkig vindt hij ook steun bij zijn therapeut en bestaat Stop it Now! Vlaanderen. Een bedankt aan jullie om onze ‘spreekbuis’ te zijn en pedofilie bespreekbaarder te maken.
Mijn man was en is nog steeds voor mij zo veel meer dan iemand met pedofiele gevoelens. Een lieve man die mij liefheeft en mij gelukkig maakt.
Een pedofiel wordt gelijkgesteld aan een kinderverkrachter en maakt volgens velen altijd misbruik van een kind. Dat is zo pijnlijk, ook voor mij.

Forum

Het forum is een veilige omgeving waar je anoniem je ervaringen kan delen en steun kan vinden bij anderen die gelijkaardige situaties hebben meegemaakt. Om veiligheid te installeren hebben we een gesloten platform gecreëerd. Jouw accountgegevens worden versleuteld opgeslagen en kunnen door anderen niet geraadpleegd worden. Wij hopen dat het forum voor jou een plek kan zijn waar je steun kan vinden, waar je vragen kan stellen,(h)erkenning en hoop kan vinden. 

Naar forum
Sluit deze website