Forum logo

Lotgenotengroepen

Schrijf je in

Forum logo

Forum naasten

Bezoek het forum

Mail logo

Bereik Stop it Now! ook via mail. Stuur een bericht naar vragen@stopitnow.be en wij helpen je graag verder.

Doe mee aan een onderzoek!

De VUB en de UGent organiseren verschillende studies rond zelfstigma, attitudes van professionals en stigma. Deze studie wordt ondersteund door het UFC en Stop it Now! Vlaanderen. Met deze studie willen we de zoektocht naar gepaste en efficiënte hulp voor deze personen vergemakkelijken.

Voor professionals in de hulpverlening

Steeds meer personen met een seksuele interesse in minderjarigen contacteren de anonieme hulplijn Stop it Now! met een vraag naar zorg. Een belangrijke vraag is dan ook of (toekomstige) professionals in de hulpverlening kennis over deze problematiek hebben en hoe zij ten aanzien van personen met een dergelijke seksuele interesse staan.

In deze studie gaan we na (1) welke kennis (toekomstige) professionals hebben over deze doelgroep, (2) welke attitudes zij ten aanzien van personen met een dergelijke seksuele interesses hebben en (3) hoe zij ten aanzien van hulpverlening aan dan wel begeleiding van deze doelgroep staan.

Deze studie wordt door de VUB georganiseerd en wordt ondersteund door het UFC en Stop it Now!. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Deelname aan de studie is geheel vrijblijvend en volledig anoniem.

Doe via deze link mee aan dit onderzoek wanneer je zelf (toekomstig) professional in de hulpverlening bent

Voor mensen die zelf seksuele gevoelens ten aanzien van minderjarigen ervaren

Onderzoek naar zelfstigma

Een gestigmatiseerde groep ervaart zelfstigma wanneer ze de negatieve opvattingen die over hen aanwezig zijn in de maatschappij internaliseren. Aangezien individuen met seksuele gevoelens voor minderjarigen sterk gestigmatiseerd worden, willen we met deze studie nagaan in welke mate zelfstigma door deze doelgroep wordt ervaren. Daarnaast wordt de relatie tussen zelfstigma en andere internaliserende klachten zoals angst en depressie in deze studie ook onderzocht omdat zelfstigma vaak gepaard gaat met een lijdensdruk.

Deze studie wordt door de UGent georganiseerd en wordt ondersteund door het UFC en Stop it Now!. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Deelname aan de studie is geheel vrijblijvend en volledig anoniem.

Doe via deze link mee aan dit onderzoek over zelfstigma


Sluit deze website